Kategorier
Trappstädning

Tips på säkerhetslösningar för er BRF

Om du bor i en bostadsrättsförening och kanske till och med sitter i styrelsen funderar du säkert ibland på hur du kan göra fastigheten säkrare när det kommer till inbrott och brand. Vi ger några välgrundade tips på åtgärder som ni kan vidta för att säkra upp er bostad.

Gratis brandlarm

Det enklaste sättet att säkra sig mot brand är att se till att alla boenden har fungerade och aktiva brandlarm hemma hos sig. Är ni osäkra på hur det står till med den saken kan det vara värt att köpa ett brandlarm till varje hushåll.

Installera säkerhetsdörrar

Säkerhetsdörrar hjälper mot både tjuvar och bränder. De är svåra att bryta upp för den som vill komma in och stoppar rök och eld från att sprida sig i byggnaden. Säkerhetsdörrar är ganska dyrt men en bra investering i alla de boendes säkerhet.

Håll ordning i trapphuset

Skräp och prylar som finns i trapphuset kan göra att eld får fäste och hindra de som försöker fly från brand. Dessutom kan det dra till sig skadedjur. Har ni svårt att komma överens om vem som skall städa i trappuppgångarna i er fastighet så kan det vara värt att anlita trappstädning i Göteborg som sköter den saken åt er.

Ordentlig utomhusbelysning

En väl upplyst gårdsplan och uppfart gör det svårare för inbrottstjuvar att gömma sig. Dessutom ökar det ofta den generella trygghetskänslan bland de som besöker eller bor i fastigheten.

Portdörrar med kamera

För att hindra tjuvar från att ta sig in i trappuppgången så behövs det bra portdörrar. Idag finns det flera olika varianter, bland annat sådana med övervakningskamera. Är det mycket bus och stök i området eller om det ofta sker inbrott i området så kan det vara värt att se över portdörrarna och även installera ett kameraövervakningssystem.